Twitter
RSS link

Jailbreak story....


Μετά από 3μιση χρόνια με idevice είπα να γράψω αυτό το άρθρο με κύριο θέμα το “ξεκλείδωμα” του λογισμικού (Jailbreak) μιας συσκευής με κυριότερο σκοπό την εγκατάσταση εφαρμογών από προγραμματιστές που παρακάμπτουν τους κανόνες της εταιρείας ως προς την δημιουργία μιας εφαρμογής!!!
Από την πρώτη μέρα που πήρα το κινητό το έκανα
jailbreak(Νοέμβριος 2009)…(Τότε είχα ένα iphone 3Gs). Εύκολοι καιροί για jailbreak μιας και η διαδικασία ήθελε διάβασμα ελάχιστες γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και λίγο χρόνο-όπως και σήμερα!!!
Στα 3μιση χρόνια αν με ρωτούσε κάποιος αν τελικά αξίζει να κάνει την συσκευή του
jailbreak θα του απαντούσα ΝΑΙ. Όχι για να μπορεί να κατεβάζει σπασμένες εφαρμογές (ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ!!!) αλλά για να κάνει κυρίως πιο πρακτικό και σε δεύτερο σκοπό πιο όμορφο τον λογισμικό της συσκευής  του.
Aυτό που συμβαίνει πολύ συχνά σε μια jailbroken συσκευή μετά από καιρό είναι να πηγαίνει αργά ,να  ”τρώει” κολλήματα, μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας κλπ κλπ… Ο λόγος ΑΠΛΟΣ!!! Αυτό που ανέφερα πιο πάνω… παράκαμψη των οδηγιών της apple ως προς την δημιουργία μιας εφαρμογής άρα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!
Από κει και πέρα θα μου πείτε εύλογα γιατί τότε να κάνουμε
jailbreak την συσκευή μας….;
Αρχικά να πώ ότι η διαδικασία του
jailbreak στις μέρες μας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλής και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν χάνεται την εγγύηση της συσκευής σας.
Επίσης αν κάνετε
jailbreak την συσκευή σας και κάνετε ΣΩΣΤΗ επιλογή  και συνετή χρήση των tweaks δεν θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα!!! Τι σημαίνει αυτό; Καθημερινά βγαίνουν στο Cydia (το αντίστοιχο store για αυτές τις εφαρμογές) πολλά tweaks…Αρκετά δεν είναι δοκιμασμένα σε παλιά μοντέλα άλλα είναι για νεότερες συσκευές (iphone 5,4s κλπ) που μπορούν λόγο χαρακτηριστικών (επεξεργαστή,μνήμης,κάρτας γραφικών) να ανταπεξέλθουν… Επίσης άλλα κάνουν χειρότερη την λειτουργία της συσκευής μας παρά καλύτερη μιας και ο δημιουργός της δεν υπολόγισε σωστά αρκετές παραμέτρους…Τέλος υπάρχουν αρκετά δοκιμασμένα tweaks που δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.
Με λίγα λόγια λοιπόν… Με βάση την δική μου εμπειρία… επιλέγουμε λίγα και καλά
tweakstweaks που μας βοηθάν να κάνουμε κάτι που δεν γίνεται από άλλη εφαρμογή ή από την έκδοση του λογισμικού που έχουμε…Tweaks που κάνουν το κινητό να ανοίγει σαν ακορντεόν από την lock screen (unfold) που κάνει τα εικονίδια να κατρακυλούν από την μία στην άλλη καρτέλα του springboard(barrel) που αλλάζουν το όνομα του φορέα μας από Cosmote σε μηλαράκι(zepellin) κλπ είναι ΠΙΑΣΑΡΙΚΑ δεν λέω αλλά δεν μας προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ.
Σήμερα έχω ένα
iphone 4S jailbroken στην 6.1.2… Έχω περάσει ένα σκασμό tweaks.. μέχρι που κατέληξα να χρησιμοποιώ μόνο 3-4(και με αυτά έμεινα)… To κινητό λειτουργεί απροβλημάτιστα κ έχω αρκετές ευκολίες!!!
Σε επόμενο
post θα σας πώ ποια κατα την γνώμη μου είναι αυτά…